Kompanija - o kompaniji Chemical Agrosava

You are here

Kompanija

Chemical Agrosava osnovana je 1990. godine u Beogradu. Od samog početka, ideja vodilja bila je stvaranje specijalizovane firme u oblasti zaštite bilja. Ta ideja dovela je do partnerstva i bliske saradnje sa više multinacionalnih firmi, koja traje i danas.

Naša firma je 1996. godine započela proizvodnju u malom pogonu u Šimanovcima, 25 km od Beograda. Danas se na toj lokaciji nalazi jedna od najsavremenijih fabrika u istočnom delu Evrope za formulisanje granulisanih (GR, WDG), tečnih (SC, EC, SL, FS, OD i EW) i praškastih (WP) pesticida, centar za doradu semena sa sušarom i skladištem za seme kapaciteta 5.000 paletnih mesta, pogon za proizvodnju plastične ambalaže, štamparija, laboratorije, kao i distributivni centar za pesticide površine 1,6 ha.

Od 2004. godine u okviru Chemical Agrosave posluje i selekciona kuća AS hibridi, koja se bavi selekcijom i oplemenjivanjem kukuruza, a od 2016. takođe i selekcijom i oplemenjivanjem pšenice. Za ovaj relativno kratak period registrovano je više od 60 hibrida kukuruza, koji se pored Srbije seju na sve većim površinama od Francuske do Irana. Prvi smo registrovali hibridnu pšenicu i napravili veliki iskorak kada je proizvodnja žitarica u pitanju.

Od 2005. godine uvodi se integrisani sistem kvaliteta (ISO 9001), zaštite životne sredine (ISO 14001) i bezbednosti i zdravlja na radu (ISO 18001). Kompanija Chemical Agrosava d.o.o. je 12. septembra 2018. godine postala prvi klijent nemačkog sertifikacionog tela DQS, koji je sertifikovan u skladu sa zahtevima standarda ISO 45001:2018, i resertifikovan za integrisane sisteme menadžmenta kvalitetom ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015.

Od 2014. godine akreditovana je laboratorija za ispitivanje kvaliteta semena, prema SRPS ISO/IES 17025:2006 za uzorkovanje i ispitivanje semena žita, industrijskog i krmnog bilja. Chemical Agrosava zadovoljava najviše svetske standarde u proizvodnji pesticida, vodotopivih đubriva, folijarnih hraniva i plastične ambalaže, zatim u proizvodnji i doradi svih biljnih vrsta, kao i u pružanju usluga formulacije, pakovanja i skladištenja pesticida.

Danas Chemical Agrosavu čini tim od preko 200 zaposlenih, a više od 40% su visokoobrazovani stručnjaci raznih profila: poljoprivredni inženjeri, inženjeri zaštite bilja, ekonomisti, hemičari, tehnolozi i dr. Oni svojim znanjem, iskustvom i savetima predstavljaju siguran oslonac za svakog poljoprivrednog proizvođača. U prilog tome idu i priznanja: „Zlatna gazela“ za 2016. godinu, koja se dodeljuje najbrže rastućoj firmi u Srbiji, „Beogradski pobednik“, kreditni rejting Gold AAA i nagrada za očuvanje okoline dodeljena u SAD od DuPonta.
Znanje koje posedujemo omogućava nam da napravimo proizvode vrhunskog kvaliteta i stvorimo koncept optimalne zaštite koji predstavlja kombinaciju struke i komercijale, odličnih proizvoda i saveta za pravovremenu primenu. Naša misija je da budemo regionalni lider, a to jedino možemo ako pomognemo i drugima da rastu zajedno sa nama.