Najviše priznanje kompaniji Chemical Agrosava za natprosečno poslovanje u 2020. godini | Agrosava

You are here

Najviše priznanje kompaniji Chemical Agrosava za natprosečno poslovanje u 2020. godini

Na osnovu izuzetnih poslovnih rezultata za proteklih 6 godina, kompanija Chemical Agrosava je postala nosilac jednog od najprestižnijih sertifikata o bonitetnoj izvrsnosti u Evropi – 2020 / PLATINUM AAA.

PLATINUM AAA sertifikat izdaje Bisnode AB Švedska, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta. Po identičnim i vrlo strogim kriterijumima, sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja Bisnode grupa dodeljuje u 30 zemalja Evrope.

Pored Chemical Agrosave, grupu PLATINUM Certificate 2020 čini svega još 50 kompanija, od ukupno 467.688 aktivnih u Srbiji. A naročito smo ponosni što smo, od 23 kompanije registrovane iz naše delatnosti, jedina koja nosi kreditni rejting PLATINUM AAA.

2020 / PLATINUM AAA – vrhunski pokazatelj stabilnosti i kvaliteta rada

Ovaj sertifikat bez sumnje predstavlja dokaz natprosečne finansijske sposobnosti, kao i sigurnog i odgovornog poslovanja kompanije Chemical Agrosava.

Uslovi za njegovo izdavanje su vrlo strogi i procena traje 6 godina: neophodno je da kompanija 3 godine zaredom ispoštuje stroge kriterijume međunarodne kategorizacije i procene sa kreditnim rejtingom GOLD (kreditni rejting GOLD je 3 godine procene sa kreditnim rejtingom AAA). 

Zato ne čudi što svega 51 kompanija u Srbiji nosi prestižan kreditni rejting PLATINUM AAA.

Prema analizama, firme sa PLATINUM kreditnim rejtingom posluju natprosečno, a njihove karakteristike su:

  • verovatnoća da će otići u stečaj ili likvidaciju je < 0,1%
  • verovatnoća da će biti izbrisani je < 0,96%   
  • verovatnoća da će ući u blokadu je < 0,99%.

Dokaz da smo jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji i regionu

Danas je poverenje u poslovanju retko. Zato je od velike važnosti biti prepoznat kao odgovorna i kvalitetna firma sa kojom treba i vredi sarađivati.

 

PLATINUM AAA sertifikat svim našim sadašnjim i budućim klijentima ili partnerima potvrđuje sigurnost poslovanja sa nama. I to ne samo iz perspektive finansijske sposobnosti, već i iz perspektive odgovornog poslovanja.