Setva pšenice 2020 | Agrosava

You are here

Setva pšenice 2020

Izaberite vrhunske sorte za vrhunske prinose – LG Apilco i Alhambra

Setva pšenice 2020 uveliko kuca na vrata, a većina proizvođača je u dilemi koju pšenicu sejati da se isplati. Odgovor na to pitanje nije lak, jer uspešna proizvodnja pšenice zavisi od puno više faktora (vreme setve, klimatski uslovi, kvalitet sorte…).

Pšenica treba da ima i kvalitet i dobar prinos. Mlinari da imaju dobro brašno, a i proizvođači dobar prinos da bi se isplatila proizvodnja.

Da li je moguće da svi budu zadovoljni?

Pšenica 2020: izaberite visoko prinosne hlebne sorte koje svaki mlinar i proizvođač želi

Vama su potrebne sorte koje imaju najbolju kombinaciju osobina: visoke prinose i dobar kvalitet. Od ove godine, upravo vam je to i dostupno.

LG Apilco i Alhambra – nove, visoko prinosne sorte pšenice, optimalne za naše uslove i vrlo otporne na bolesti. Za uzgoj ovih pšenica se primenjuje standardna agrotehnika, ali su rezultati vanstandardni.

LG Apilco

LG Apilco

  – Ozima srednje rana sorta

  – Visoko prinosna sorta ujednačenog porasta

  – Stablo je srednje visine odlične tolerancije na poleganje

  – Veoma širok list zastavičar omogućava duže nalivanje zrna i bujniji klas

  – Genetski otporna na žutu rđu i dobre tolerancije na druge bolesti

  – Optimalna gustina setve 400 – 450 klijavih zrna po m2

Alhambra

Alhambra   – Jedinstvena fakultativna sorta

  – Podnosi veoma kasne setve (do sredine januara)

  – Visoki prinosi u različitim uslovima

  – Pogodna za sve regione gajenja usled svoje stabilnosti i dobrog bokorenja

  – Izrazito dobra tolerantnost na bolesti klasa, posebno na rđu

  – Optimalna gustina setve 400 – 450 klijavih zrna po m2

Ratari iz Banata i Bačke su prezadovoljni

Duško Kenđur, poljoprivrednik iz Čoke, imao je velika očekivanja ove godine i od Apilca i od Alahmabre. Setvu je obavio u roku, izvršio sve potrebne mere i rezultati nisu izostali – prinos je bio skoro 10 tona po hektaru.

Nisu izostali rezultati ni kod Stefana Stefanova iz Stajićeva i Savice Milanova iz Banatske palanke. Zanimljivo je da su obojica bili impresionirani kako je Apilco dobro prebrodio sušu i razne bolesti. Za njih će setva pšenice 2020 sigurno proći u znaku pšenice Apilco i Alhambra.


Duško Kenđur, zadovoljni poljoprivrednik iz Banata

Slične uspehe su beležili i ratari iz Bačke, Boris Dobičković, Filip Ćosić i Milan Pejinović. I svi su se složili u istom – Apilco dobro bokori i otporan je na rđu i poleganje. Što je sve, naravno, uticalo na visoke prinose.
Milan Pejinović je bio posebno zadovoljan, jer je ostvario prinose od 9-9,5 tona po hektaru.

„Od početka bokorenja primetio sam da je pšenica jako dobra. Svidelo mi se to što je otporna na bolesti i na rđu. Sa prinosom smo prezadovoljni. Prinos se kreće 9-9,5 tona po hektaru suvog zrna. Kvalitet je dobar, hektolitarska masa se kreće između 81 i 83. Pšenica je ostala u dobroj kondiciji, nije polegla, klasovi su se lepo napunili, ostala je srednje visine i zbog toga smo sa njom prezadovoljni. Naše površine ćemo da uvećamo sledeće godine pod sortom LG Apilco.“

Neka i vama bude uspešna setva pšenice 2020

Kompanija Chemical Agrosava vam za ovu setvu pšenice preporučuje visoko prinosne sorte LG Apilco i Alhambra, koje su se pokazale kao izuzetno uspešne. To je sigurno pšenica za 2020. godinu, koja će vam omogućiti uspešno balansiranje između primene agrotehnike, vremenskih uslova, ostvarenih rezultata i naravno, ekonomski opravdane proizvodnje.

Dakle, i kvalitet i prinosi i isplativost.