Zlatna Gazela prvi put u Srbiji – Chemical Agrosava | Chemical Agrosava

You are here

Zlatna Gazela prvi put u Srbiji – Chemical Agrosava

Prestižno priznanje,  Zlatna Gazela dodeljeno je 18. maja prvi put u Srbiji.

Chemical Agrosava je imala tu čast da nagradu, koju dodeljuje međunarodna grupa Bisnode, prva dobije. Priznanje za 2016. godinu je uručeno u Skupštini Grada Beograda, a pripalo je najboljoj, među najbrže rastućim firmama.
Koncept Gazele, u privredi, podrazumeva kompanije koje daju najveći doprinos rastu BDP-a i otvaranju novih radnih mesta. Gazele su brze, okretne i sposobne životinje koje mogu da prevaziđu mnoge prepreke i budu prilagodljive. Firme koje dobiju ovu nagradu mogu da se, u privrednom okruženju poistovete sa ovim lepoticama u prirodi.
Chemical Agrosava je 2015. godine proslavila četvrt veka postojanja. Dobijanjem, Zlatne Gazele, potvrdila je status jedne od najuspešnijih domaćih firmi.
Iz godine u godinu, Chemical Agrosava je bila istrajna u modernizaciji proizvodnje i podizanju kvaliteta proizvoda.
Usklađivanje poslovanja (2005. godine) sa zahtevima  međunarodnih standarda (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001), je doprinelo razvoju i unapredjenju proizvodnih pogona. U  okviru UNIDO Cleaner Production programa (2009. godina), uveden je i uspešno se primenjuje sistem "Čistije proizvodnje" (Cleaner Production).  Za kartonsku i plastičnu ambalažu (2013. godine) u skladu sa ADR / RID standardima za pakovanje i transport opasnih materija, od Chemical Agrosava dobija UN Sertifikat.
Tako je, 2014. godine dobila nagradu od strane DUPONT-a kao najuspešnija kompanija Evrope u primeni dobre proizvođačke i bezbedonosne prakse u oblastima proizvodnje sredstava za zaštitu bilja, zaštiti životne sredine i zaštite na radu. Iste godine dobijen je Sertifikat o akreditaciji Laboratorije za ispitivanje kvaliteta semena  (ISO /IEC 17025:2006).
Poslednjih pet godina Chemical Agrosava je svojim poslovanjem skoro duplirala prihode, koji  su u 2015. prevazišli tri milijarde dinara.
Ciljevi kompanije su bazirani na razvoju novih proizvoda i usluga.  Kompanija u odnosu na definisane ciljeve svake godine zapošljava stručni kadar, koji može da odgovori visokim zahtevima razvoja.  Trenutno je sedam doktora nauka, a preko 60% zaposlenih je sa visokom školskom spremom.  Znanje i iskustvo zaposlenih se razmenjuje kroz stalne obuke, ne samo zaposlenih već i krajnjih potrošača, ali i kroz stručne prakse studenata Beogradskog i Novosadskog univerziteta.
U skladu sa idejom, konstantnog razvoja I napredovanja, 2015. godine, pokrenut je projekat vododisperzibilnih granula WG, što predstavlja jedini takav pogon, ne samo u Srbiji već i u širem regionu.
Chemical Agrosava, deset godina uspešno proizvodi hibridno seme kukuruza i prva je, koja je na tržište Srbije plasirala seme silažnog kukuruza. Dobro poznati AS hibridi se izvoze u ne samo u evropske zemlje već i u Rusiju, Azerbejdžan, Maroko, Alžir, i daleki Iran.
U saradnji, sa najpoznatijom svetskom selekcionerskom kućom, koja je razvila hibridno seme pšenice, iz Agrosave, su prošle jeseni izašli prvi hibridi ove žitarice. 
Nagrada Zlatna Gazela motiviše sve zaposlene na inicijativu za razvojem novih projekata, usavršavanjem postojećih, ali i spremnost da se način  ponašanja primeni kod kupaca, dobavljača, zaposlenih i na širu društvenu zajednicu.